RegulaminRegulamin  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload  PORTAL

Poprzedni temat «» Następny temat
kolo zapasowe na przykryciu paki
Autor Wiadomość
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-06, 19:43   

:)
jak widać każdy ma inne preferencje :)

drug masz rację jest to upierdliwe
na co dzień moje koło jeździ na pace na płasko ale czasem trzeba pojechać nad morze :)
wcześniej na pokrywie paki miałem belki dachowe i kufer a w nim koło ale jechałem zestresowany, że w rawie w to koło wpadnie mi centralnie do kabiny

"dojazdówka" ma po zewnątrz 800mm średnicy więc ogranicza bagaże znacznie stąd poszukiwania gdzie ten niechciany bagaż upchać
---

Kod:
Tablicę z oświetleniem trzeba by "wyrzucić' na zewnątrz pod oponę. Problem (malutki) to jest brak możliwości jazdy z długimi materiałami z otwarta paką. Chyba, że owo ramię można by łatwo zdemontować nie ciężej niż tylną klapę w Dodge.


- zaczep jest wpinany w hak zawias po prawej może być na śrubie może być na bolcu z zawleczką, można dać blokadę żeby otwierało się do 90 st tylko trzeb aby zmienić zawias na blach 10 i dorobić pewnie jakieś wzmocnienie

- tablica może być gdzie komu pasuje albo na stałej belce wtedy oświetlenie można wyciągnąć z lampki tablicy albo z gniazda haka

--
Misiek zamówiłem materiał (wypałki) na 2kpl , profile w sztangach 6m bo inaczej nie mieli więc myślę, że nie będzie problemu, 19 jadę nad morze i mam nadzieję, że już z kołem na stojaku. Tylko byś musiał pościągać jakieś wymiary albo dostaniesz elementy i je dopasujesz, mocowanie koła jest 6x139,7 mm nie wiem jaki rozstaw jest u Ciebie szpilka M14x1,5. Generalnie jest waży wymiar zewnętrzny koła i szerokość tak by po otwarciu zawiasu dało się otworzyć burtę

--
jak macie otwarte paki to można wrzucić dwie belki między burtami i dać koło nad poziomem paki albo wystawić nad dach później wrzucę jakieś foto bo mam z bagażnika do f250 to dodam tam koło :)
 
 
     
Tadeusz_B


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 984
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-07-06, 20:17   

Jezu jakie samice niesamowite w Sopocie się promują.
_________________
Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
 
 
     
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-06, 20:55   

Tadeusz_B,
myślisz, że zaczep w czymś pomorze ?
_________________
tdi engines are for senior citizens
 
 
     
Tadeusz_B


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 984
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-07-06, 21:17   

Zdecydowanie tak , jestem niemalże pewny .
_________________
Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
 
 
     
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-10, 22:18   

na razie wygląda tak
zmieściło się na stopniu wiec nie wystaje do tyłu
ale flansza mocująca mi się nie podoba nie nie wiem czy jej nie zakryję tablice na podkładce
na tablice w kształcie chevrona



 
 
     
Tadeusz_B


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 984
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-07-11, 06:18   

Zyga jesteś wielki
_________________
Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
 
 
     
Misiek69 
Zaramiony


Pomógł: 16 razy
Wiek: 48
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2190
Skąd: Konstancin Jeziorna
Wysłany: 2014-07-11, 06:37   

Czy dobrze widzę, że cały ten system montowany jest do uchwytu haka? Znaczy się wsuwany w mocowanie haka?
_________________
http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze
www.karawanier.pl


Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03
Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02
LESLIE RS3L - Już straszy!!!
 
 
     
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-11, 07:47   

tak w kwadrat
uprzedzając Twoje kolejne pytanie da się wpiąć jeszcze kwadrat haka do przyczepki
tylko na razie nie wiem jak to zrobić :)
_________________
tdi engines are for senior citizens
 
 
     
Misiek69 
Zaramiony


Pomógł: 16 razy
Wiek: 48
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2190
Skąd: Konstancin Jeziorna
Wysłany: 2014-07-11, 13:45   

Normalnie prorok :-) .
_________________
http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze
www.karawanier.pl


Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03
Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02
LESLIE RS3L - Już straszy!!!
 
 
     
Natryskowy 


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 941
Skąd: Wroclaw
Wysłany: 2014-07-13, 21:42   

Nowa "safety zone" :mrgreen:
Wygląda ładnie. Fajnie ze się kolo zmieściło w tą "zatoczkę" w zderzaku. Jak będzie na czarno to będzie jak z fabryki :)
_________________
www.natryskowe.com
European Size- Felicia Pickup
Azia Size- Mitsu L200
Full Size- odkładam do skarbonki :)
 
 
     
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-16, 08:50   

Natryskowy napisał/a:
ak będzie na czarno to będzie jak z fabryki :)


jak byś szwedek nie podrywał to może by ładniej wyglądał





foty słabe bo już późno było ...
 
 
     
Misiek69 
Zaramiony


Pomógł: 16 razy
Wiek: 48
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 2190
Skąd: Konstancin Jeziorna
Wysłany: 2014-07-16, 09:30   

Tak się pacze.... wejdzie mi tam koło 37"? Jeśli tak, to podaj swoją cenę i numer konta do wpłaty zaliczki :-)
_________________
http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze
www.karawanier.pl


Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03
Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02
LESLIE RS3L - Już straszy!!!
 
 
     
Tadeusz_B


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 984
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-07-16, 10:17   

Długo robił to i cena pewnie duża będzie.
_________________
Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka
 
 
     
zyga

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 547
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-17, 10:59   

Misiek69 napisał/a:
Tak się pacze.... wejdzie mi tam koło 37"? Jeśli tak, to podaj swoją cenę i numer konta do wpłaty zaliczki :-)



moje ja 800 mm po zewnątrz jak dobrze liczę to Twoje po zewnątrz będzie miało 940mm
czyli trzeba by podnieść słupek do góry i zobaczyć czy wejdzie w półkę i a później sprawdzić wyda z otwarciem burty

wyślę Ci na PM namiary na rysunki i zrobisz korekty wymiarów
wtedy zobaczymy co i jak trzeba przerobić ale to dopiero po niedzieli jak się zaaklimatyzuję nad morzem i będzie tam zasięg

bo może być tak że masz kwadrat haka wyżej osadzony i nic nie będzie do zmiany

--
tablica zamontowana jedyne rozsądne miejsce to po prawej stronie ni jak się ma to do Rozporządzenie Ministra Infrastruktury ale sorry taki mamy klimat nigdzie indziej nie pasuje a na kole mi się nie podoba ...

za to z oświetleniem trochę przesadziłem chyba :):)

 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group